grouse shooting 2013 -2

grouse shooting 2013 -2

torsdag 3 februari 2011

Klart ni kan laga mat...och träna sök !

Men jag tänkte så här...när man ändå står där och väntar på att den däringa andra byrackan ska hitta en dummie å lite käckt springa hem med den till sin matte..(eller husse...men hussarna tränar aldrig i grupp,liksom..) så kan man ju börja fundera på vad man ska laga för gott till kvällen...
...å då kan det se ut så här,typ...
Man tar den där jättevassa kniven man fick i julklapp ( tack igen,Anna..),kör som en fasanmissil på ett linjetag ner till Skåne å slaktar en kalv från nån fet,skånsk köttbonde,gör ett hastigt stopp i Småland och skär lite snyggt av röven på en gris,fortsätter upp genom Sörmland där man - faktiskt helt gratis och lagligt - river åt sig lite svart trumpetsvamp och handlar in lite charlotten på Ica...
Sen bryner man allt köttet i riktigt SMÖR lite så där i omgångar i en jättehet panna från nånstans där dom gör riktiga pannor i gjutjärn...( beror på hur bråttom ni har hem ifrån Skåneland men det finns några ställen typ på vägen hem där ni kan köpa en sån..Ronneby tex..)
Se till köttet är rumstempererat när ni bryner det..och torrt,annars blir det liksom bara kokt. Var inte rädda för att dra rikligt med varv på eran pepparkvarn från Peugeot eller Cole & Mason och salta mer än ni tror..smaken på köttet ska liksom sitta i..köttet och inte ifrån själva grytan.
Här har ni då helt riktigt brynt allt kött..å lite lök som hastigast..sen har ni vispat ur pannan med en blandning av kalv-och grönsaksfond,spätt på med lite Madeira och förpassat allt ner i en riktig gryta från typ...nån som gör såna där grytor ( jag har blivit tillsagd att inte göra för mycket reklam från den där andra orten som gör såna där jättebra gjutjärnsprylar..).
Dom där kantarellerna...
...sväller jag i lite ljummet vatten nån kvart eller så...kramar ur dom ordentligt och kastar ner i fina grytan !
Stöt lite torkad timjan i din fina mortel som oxå finns att köpa från..öh..gjutjärnsstället..och häv ner det i grytan. Jag stöter den för att få fram ännu mer timjansmak..men det gör säkert du oxå!? Låt allt småkoka lika lång tid som det tar för en flat att ta in ett linjetag på 200 meter...men inte så lång tid det tar för en labbe att helt självständigt ta in en dubbelmarkering..dvs ca. 30 minuter...
Späd med lite riktig grädde...ta lite mer du,det är ingen som ser.. Å det viktigaste av allt..krydda,smaka...mer Madeira,smaka...kanske lite mer salt,smaka...
Servera ! Överdriv inte med en massa sallad och annat tjafs utan bara lägg upp maten och - kanske - lägg tomaterna lite mer ihop,toppa med lite persilja,servera gärna ett gott rött vin till.
I hamn !
När ni har gjort det så gäller det att liksom göra en snygg övergång till hur ni kan få det hära till att lite snyggt glida in på hur ni tränar SÖK med eran jycke...det ena ska liksom ge det andra så att era middagsgäster inte går hem med känslan
av att den där värden...han har ju inte riktigt alla knivar slipade,propparna sitter inte i skåpet,paddlarna är inte i vattnet,jästen saknas,flatten har ingen förare..( eller..nä,just det..hehe..). Ja, ni fattar ?!
Haha...för jag tappade liksom tråden nu... ; ))

1 kommentar:

  1. Aha, nu fattar jag. Rätten du lagat heter förstås "Himmelsända gjutjärnsspecial". /Moder

    SvaraRadera