grouse shooting 2013 -2

grouse shooting 2013 -2

tisdag 8 januari 2013

Trettondagsjakt

Trettondagsafton tillbringades på bästa möjliga sätt - på fasan- och harjakt i goda vänners sällskap. Dessutom hade vi alldeles fantastiskt fint väder! Det var Lars & Agneta på Gesta som bjudit in till en av säsongens sista jakter och de visade som vanligt upp en fenomenal gästfrihet och oklanderlig organisation. 




Morgonsamling - Lars är tydlig med vad som ska ske.



Uppsittning!


Jens ser ganska nöjd ut på väg ut till första såten med sin Browning o sin Sting.



Baggi o Gry studerar intresserat det förbipasserande landskapet. Det är god miljöträning att åka i alla dessa olika fordon som bjuds på en jakt - inga problem för våra hundar!


Spike fick göra debut på fasanjakt, här flankerad av Grim. Man väntade sig inte särskilt mycket fågel så  det var en synnerligen lämplig dag att börja med. Spike skötte sig utmärkt, lugn o uppmärksam följde han fascinerat spektaklet med massor av skyttar och många andra hundar både i drev o som apportörer.
Vid den första såten då han var ute kom en höna perfekt över skytten närmast oss som drog iväg två skott men tyvärr missade. Helt lagom retning! Efter avslutat drev släppte jag Spike för att han skulle rasta sig och han kom överlycklig tillbaka med ena förladdningen... Alltid något!  :o)

Sent på eftermiddagen fick Spike dock apportera sin första fasan. Jag hade tänkt att han bara skulle vara passiv under dagen, men det föll en fågel så väldigt lämpligt att jag inte kunde motstå att skicka debutanten. Full fart ut, blixtsnabbt upptag, full fart hem igen, avlämning i hand. Mer än så kan man väl inte begära??




Torbjörn gjorde en helgjuten insats med sina fina cockrar.


Team PQ.


Det fanns massor av spår överallt men vi såg som tur var inga grisar på nära håll idag.



På väg ut till dagens sista drev. Här motades både kaniner o fasaner fram, men alla kom undan med blotta förskräckelsen. Men vad gör det en dag som denna?!



Efter avslutad jakt bjöds det på middag i stora huset - här är den mingelvänliga förrätten som bestod av oliver, ostar o serranoskinka. Precis lika gott som det såg ut! 



Långbord med plats för alla - lite trångt kanske men så ska det vara!



Värden hälsar till bords i sin nya leksak - en liten högtalaranläggning. Det där med pojkar o deras leksaker är verkligen sant...   ;o)
Kvällen fortskred på bästa sätt där mat o dryck avnjöts, tal hölls, sånger sjöngs, priser delades ut för dagens bedrifter osv. Vi var drygt 20 personer i alla åldrar och stämningen var lika hög som maten var god. 

Tack familjen Berg för en fantastisk dag!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar