grouse shooting 2013 -2

grouse shooting 2013 -2

torsdag 27 juni 2013

Vattenträning

Vi hade besök av Katarina, Mia o Micke idag och tog med dem till vår favoritsjö för några timmars vattenträning. Vi skulle börja med markeringar och någon uttryckte oro för att hundarna inte skulle se dessa pga strandkantens vegetation.
 
 
 Och visst var det lite nedsatt sikt...
 
 
...men hundarna hade inga problem! Här är det Mondi som levererar.
Ofta är det vi förare som är mest besvärade av att inte se ordentligt, men precis så är ju verkligheten. Man får bara göra det bästa av situationen!
 
 
Grim har just varit tvärs över viken o hämtat en dirigering. Tjocknos satte inte en tass fel på sina apporter o vann dagens tävling! (Hela livet är en tävling, så även hundträningen. Högst skämtsamt men ändock!)
 
 
Sting sänds till ett annat område en bit upp i skogen på andra sidan viken. Notera att Jens hand är helt stilla i skicket - stör inte hunden med en massa flaxande!
Micke o Katarina kollar så att allt går rätt till.
 
 
 
 
Nu bygger vi en apport. Först skickades hundarna från en udde till ön där vi stod tidigare. Mia visar hur det ska gå till.
 
 
 
 
 
 
Sen backade vi runt nästa lilla vik för att åter skicka till samma ö, hundarna ska nu alltså passera udden mitt i bild, över vattnet och till ön med klipphällen i bakkant (80-90 meter).
 
 
Ojoj, det här blir svårt!! 
Nädå!  Någon hund behövde lite hjälp men alla löste till slut uppgiften utmärkt.
 
 
 
Över udden...
 
 
 
...över det andra vattnet för att söka på ön...
 
 
 
 
...tillbaka igen...
 
 
...och en perfekt avlämning!
 
 
 
 
Sting.
 
 
Hundarna tänjdes ganska långt idag och både förare o hundar var trötta när vi drog oss hemåt igen. Men riktigt bra träning blev det och trevligt hade vi!!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar