grouse shooting 2013 -2

grouse shooting 2013 -2

torsdag 31 oktober 2013

Andra delen!

Englandsresan del 2 av Marre o Thomas

Redan i Skåne fick vi alla det hedervärda uppdraget att dela med oss av våra upplevelser under resan. Först ut på linjen blev vi att återge de första dagarna genom våra ögon.

 
Hela gänget - Thomas, Anna, Jens, Sten, Lena, Marre, Sophia, pappa Roland och Sofia.
 

Stormen Simone hade gjort lite åverkan i Skåne...

Gästfriheten här hos Sharon & Phil är långt över vad man kan hoppas på. I en miljö bestående av en omsorgfullt ombyggd lada med högt i tak, takbjälkar, gigantisk öppen spis, ett stort lantkök och ett golv genomgående täckt av rustik klinkers; ja då kan man inte annat än känna tacksamhet redan innan vi blivit varma i kläderna!
 
Vardagsrummet.
 
Köket.
 
Hannah and Phil - dotter och far i huset.

Uppvärmningen började strax efter vår ankomst ute i sockerbetorna. Dessa fält ligger helt nära att beskåda genom sovrumsfönstret. Här gällde det att hålla hunden i området där dummyn fallit. Jens, Sharon och vännen Chris fördelade våra utmaningar mellan oss såsom markeringar, dirigeringar och tillhörande störningar. Efter träningen var vi riktigt nöjda med våra hundar som klarat denna nya mark vi hört så mycket om. För att inte bli alltför högdragna tog Jens ner oss på jorden när han sa ”Vänta bara tills det blir nyskjutet vilt!”
 
Gale i sockerbetshavet.

Dag 2 bjöds på arbete i högt gräs på förmiddagen. Efter lunchen var vi åter i sockerbetorna för nya uppgifter. Till gruppen anslöt sig nu Gary som ska skjuta åt oss i dagarna tre. Gary har fött upp labradorer sen han var 10 år, vilket idag kan räknas till 130 kullar. Dessa hundar har främst använts till specialsök.
I sockerbetorna hade vi kallvilt (duvor och fasaner). Nu fick vi också lite svårare utmaningar, tex att INTE följa de harar som flydde för sina liv! Detta klarade vi med bravur!


Anna o Kinnie.
Återigen anser vi oss väl förtjänta av vår kvälls-GT.
 
/Marre o Thomas
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar