grouse shooting 2013 -2

grouse shooting 2013 -2

måndag 9 juli 2012

Matporr...


Ibland är det enkla det bästa...


...men om man vill lägga ner lite mer tid så kan man satsa på tjocka revben,grillade på en Weber förstås !
Jag kokar revbenen först. I en oxfond tillsammans med lite lök,vitlök,lagerblad, pepparkorn,salt och en rejäl skvätt " smoke liquid ". 
Koka allt ett par timmar,låt det ligga i buljongen över natten så behöver man bara grilla på det för att få lite yta. Pensla gärna på lite rökig glaze och till det här dricker man ett glas vin..eller flera..av det mer smakfulla slaget.( öl funkar oxå ) Blues eller nåt annat skönt gung ur högtalarna !


Om man har en sambo eller nåt annat sällis så blir dom så här glada ! I mål,liksom... ; ))


Men se till så att dom för jobba av den goda middagen dagen efter !


En av få saker som blir bäst i en stekpanna - nyfiskad abborre ! Flå den,vänd den i mjöl och stek i riktigt smör och glöm inte bort att hela tiden ösa den i smöret !
Kall sås bestående av lika delar majonnäs,gräddfil och creme fraiche. Mycket hackad dill och italiensk salladdressingkrydda och en skvätt citron. Eller bara skirat smör !
Nåt Chablis funkar till rätten.
Sofia hade aldrig ätit abborre innan ( jo,det är sant..) så nu kanske jag får fortsätta fiska när hon tränar vatten...


Nåt som alltid funkar..parmaskinka ( eller för all del serrano..) med ett par,tre hårdostar till !
Favoriten hos mig är Gryuere men det mesta går ner såsom Västerbotten,Manchego eller Parmesan !
Alla Amarone funkar men det finns billigare alternativ som tex Vieux Noir...ett stramt och nyanserat vin till fyndpriset 69 spänn ! Går även att lagra...


Musfällan nr 1...Chablis och färska räkor !


Avnjuts bäst som lunch i Himmelsända men kan även funka någon annanstans !


Inte bara Jesus utan även Jens...


Abborre...fantastisk vacker och god fisk !


Enkelt och gott tilltugg till sommarens rose'viner...
Minicrustader fyllda med färska kantareller !
Vispa ihop creme fraiche med jättemycket hackad persilja. Salt,peppar och lite citron. Lägg i botten.
Stek kantareller ihop med finhackad charlottenlök i Smör...dutta på lite vitt vin,koka ihop och lägg upp !
Toppa med mer persilja !
Voila !


Smokey Burger de Luxe !


Man kan faktiskt dricka GT till allt..om man bara ger sig fan på det !
Ha alltid färdigskuren citron och lime i frysen..bättre än isbitar !
Få ALDRIG slut på G hemma ! Kan bli dålig stämning då...


Ost- & skinkpaj överst och Västerbottenpaj med mycket kantareller !


Västerbottenpajen är väl lite av en favorit...


...särskilt när man toppar den med lite löjrom och rödlök !


1 kommentar:

  1. Jäkla taskigt Jens!
    Här sitter jag på jobbet, blir jätte hungrig och det enda ätbara som finns här är GLASS från GB.

    SvaraRadera