grouse shooting 2013 -2

grouse shooting 2013 -2

tisdag 30 oktober 2012

Tisdags-rapport

Jaha, då sitter man här med sitt earl grey, apelsinjuice o rostat bröd med cheddar-ost igen.  Har just gått med hundarna några km på stigarna runt fälten, solen skiner o  fåglarna väsnas hysteriskt. Naturen är fortfarande grön här o det känns som att vintern ligger minst en månad före hemma. Får ständiga flashbacks från mitt år i Bungay - det var det bästa jag gjort i livet!
Full dags jakt igår igen o hundarna tokspringer inte direkt idag... De är lite stela o tycks irriterade i tassarna efter nässlor o björnbär, jag har plockat en del taggar ur skinnet på dem o Grim har slagit upp sin svansspets lite igen, men i övrigt är vi förskonade från skador. Hoppas det håller - från imorgon väntar fyra dagars jakt på raken o trötta hundar skadar sig lättare. Men det är ju så svårt att tacka nej / avstå när man får chansen att vara med!
 
 
Chadacre igår.
 
En av mina favoritplatser, det här är ett alldeles fantastisk gods även när solen inte strålar hämningslöst! En ytterligare tillgång är den oerhört generöse keepern Andrew (se här!) som i tillägg till att vara synnerligen kompetent även får alla att känna sig välkomna. Och eftersom han var en apportör kort igår fick vi desutom betalt - 50 pund är vad apportörerna på Chadacre får varje gång!
Drevarna får lite mindre, med motiveringen att de inte har kostnad för hundar samt att apportörerna åker runt i sina egna bilar. Dessutom ingår såklart en tackjakt i slutet av säsongen. Det är alltså en stor skillnad mot hemmavid, men det finns en hel del annat som skiljer oxå. Mer om det en annan gång!


 
Väntan.

 
Fullt fokus.

 
Ännu en vingad fasan infångad av Baggi. 
 
 
 
Mängder av nypon i alla häckar!
 
 
Jens o Sting har fattat posto bakom skyttelinjen.
 
Sting är såklart lite ovan vid vegetationen men sköter sig i övrigt alldeles utmärkt - fokuserad o lugn (nåja, så lugn han kan vara!) o jobbar med sedvanligt tryck. Jens verkar väldigt nöjd med honom o vi ser fram emot att få starta på prov!
 

 Sockerbetor så långt man ser!

 
 
"Could you tap the hedge row down, please?"
Självklart hjälper vi gärna till med att fördreva!
 
 
 
 Ståndsmässig transport av skyttar - notera nummerplåten!
 
 
 
 Ila har fått sitta med under några drev...
 
 
...och även varit med lite på eftersöket när skyttet är avslutat. Hon har snyggt apporterat både dött o skammat vilt o visar återigen att hon besitter en härlig "will to kill"!
 
 
Idag har vi en ledig dag och vi väntar finfrämmande. Framåt lunchtid kommer Sten o Gisela till England för att kampera ihop med oss resten av veckan, det ska bli så roligt!
Vi funderar nu på vilken småstad vi ska besöka i eftermiddag för lite shopping o allmänt turistande. Kanske Aldeburgh eller Southwold? Eller nån annan? Jobbiga beslut så här en tisdagsförmiddag...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar