grouse shooting 2013 -2

grouse shooting 2013 -2

fredag 8 november 2013

Jakter!

Nu kommer ett blogginlägg från Anna, jag vill bara säga att dessa dagar har varit otroligt roliga och lärorika, något jag aldrig kommer att glömma. Vi har haft otroligt fina jaktdagar och även fina träningsdagar, nu återstår två träningsdagar innan hemfärden.

 Söndagsträningen var en halvdag ute i sockerbetorna, våra hundar hade nu fått lite erfarenhet i dessa betor och visade inga större problem med att hitta dummies. Vi hann precis klart innan himlen öppnade sig och vi for iväg till närmaste pub och åt en fantastisk lunch.

Måndagens schema bestod av drivna fasaner och rapphöns på Clover Game & Shooting. Vi fick en otroligt fin dag med strålande sol och blå himmel. Vi fick totalt ihop 93 fåglar, hundarna jobbade otroligt bra och de var väldigt trötta mot slutet men fortsatte att göra ett bra jobb. Under dagen hade vi även ett sweepstake, dvs. vi hade gissat hur många fåglar och skott som sköts, vi lade 5 pund var och den som var närmast det rätta svaret skulle få hälften av summan medan den andra hälften gick till välgörenhet. Sofia Larsson gissade på 447 och det rätta svaret var 448. Detta innebar att Sofia bjöd oss alla på puben. Dagen avslutades därmed ett besök på den närmaste puben, alltså ca, tre minuter ifrån Clover Game & Shooting.

Tisdagen var också en jakt men denna gång en walk-up day på Ampton, Great Livermere. Det var en tuff terräng och redan i början rann svetten pga den svåra terrängen. Men det var en otrolig rolig dag. Totalt sköts 53 fåglar, 37 fasaner, 10 rapphöns, 3 duvor och 3 harar. Jens var en av skyttarna och sköt riktigt bra. Dessa jaktdagar har alla varit otroligt lärorika, fastän vi haft två drivna jakter har de inte varit desamma, man visste aldrig vart fågeln skulle hamna eller om fågeln skulle vara levande eller död. För mig och Kinni var det första gången i fredags som vi var på en jakt, det har varit väldigt roligt och man känner verkligen att detta är något våra hundar älskar och det gör det extra roligt. Att detta är något våra hundar är avlade för och att vi verkligen tar vara på deras egenskaper och redan inlärda beteende är något alldeles extra.
Dagen var dock inte slut där, vi gick till en fin liten italiensk restaurang mitt inne i Attleborough. Vi fick vänta en liten stund för att de skulle ordna ett bord till oss åtta personer, när vi väl får ett bord går vi genom hela restaurangen ut på baksidan, upp för en lång trappa och in i deras hus, det visade sig att vårt matbord var deras personliga matbord. Vi blev helt mållösa till detta, dessutom fick vi handla från Lidl några flaskor vin och ta upp, något som aldrig skulle hända i Sverige. Det var ett självklart val för många av oss att ta en väl berömda maträtten Spaghetti Carbonara. Maten var fantastisk god och otrolig god service. Om inte vi kommer tillbaka kommer Jens och Sofia tillbaka.  
 
 


























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar