grouse shooting 2013 -2

grouse shooting 2013 -2

fredag 8 november 2013

Ledig dag och träning

Onsdag morgon började lugnt med en god frukost. Sedan hade jag, Marre o Sophia bestämt oss för att åka kustvägen till Holkham Bay och ta en promenad med hundarna. Vi ville uppleva stranden och tidvattnet, när havet dragit sig tillbaka uppåt en mile. Havet o stranden var helt underbara – vilka sträckor man kan gå med hundarna. Att rekommendera om ni är i närheten!

Sen åkte vi till Norwich för att handla, där skulle vi även träffa alla andra för en STOR shoppingrunda! Vi lyckades hitta både parkeringshuset och affären Gallyons som säljer jaktkläder. Alla blev lite shoppinggalna och det blev dyrt!! Sen snabbt hem igen för att äta middag ute med hela gruppen och värdparet Dingle. Vi passade på att bjuda Sharon & Phil på middagen för all gästfrihet och Sofia & Jens för att de såg till att vi fick komma hit. Det blev en toppenkväll!

Torsdagmorgon gick vi upp tidigt för avfärd till Guy Bennett, vi stack hemifrån vid sjutiden. Jag, Anna o Marre i vår bil samt Sten, Sophia o Thomas i sin bil och Jens o Sofia i sin bil. Vår färd tog 3 timmar och Sofia o Jens resa tog drygt två timmar. Det tog nog en snabbare väg… Men vi kom fram i alla fall och blev välkomnade av Guy och frun Theresa. Vi blir hela tiden så otroligt vänligt bemötta av alla människor, vilket underbart folk!
Träning med olika övningar i markering o dirigeringar och efter varje uppgift fick vi alla feedback med förklaringar med vad/hur man tänker, varför man gör si, varför man ska tänka så osv, allt avpassat efter den enskilda hunden/ekipaget. Efter första passet blev det lunch som Theresa gjort i ordning, underbart efter ett par timmars träning i det soliga med kalla vädret.
Därefter åkte vi en bit för träning på en annan mark med bland annat hopp över staket och mycket viltvittring. Träningen höll på tills det blev mörkt och vi var tvungna att hastigt lämna skogen när fasanerna kom in för att träa för natten. Hem till Guy för lite mer te och eftersnack och ytterligare feedback och tips. Sen åkte vi ”raka” vägen (mer slingriga ko-stigar!) till en pub för att äta middag. Även där mycket diskussioner över G&T, öl och vin. Maten var helt superb, alla var mycket mätta och belåtna vid hemfärden. Vi var hemma igen vid elva-tiden med ytterligare prat och vin.

Idag blev det sovmorgon och god frukost, sen lite träning och packning för hemfärden. Färjan går vid 23 ikväll och vi är hemma igen söndag eftermiddag.
 
/Lena
















2 kommentarer:

  1. Härligt ni har det. Tack för fina bilder och spännande läsning. Njut

    SvaraRadera
  2. Vilka härliga dagar vi hade.

    SvaraRadera