grouse shooting 2013 -2

grouse shooting 2013 -2

måndag 12 juli 2010

Vadå flintastek ?!

Sparris, lök, grönsallad, bacon och en entrecote...hur svårt kan det vara !?
Gå in till charken å be att få en extra tjock skiva av entrecote..." marinera " den endast med " crema di balsamico ", nymald svartpeppar och en nypa flingsalt..
Strö rikligt med " pizzakrydda " på baconskivorna och rulla ihop dom...jättegott som tilltugg medans köttet blir färdigt.
Grilla baconrullarna hårt ( dom ska bli knapriga ) och lägg på lökhalvorna samtidigt..
Gör som du vill med löken men jag brukar pensla på lite balsamvinäger..lite muscovado och salt..en nypa timjan är också gott !
Lägg på kött, sparris å tomat samtidigt...grilla hårt på hög värme så du får snygga grillränder på köttet..ca 2 minuter på varje sida...paketera köttet i folie å låt vila...
Baconrullarna äter du under tiden, direkt från grillen..du kan även lägga upp dom på en tallrik och bjuda dina gäster men dom är svårt goda...!
Keep it for the Chef..
Grillar du större köttbitar så lägg på locket och håll ungefär 170 grader...
Å du måste förstås ha en Weber...
...för att resultatet ska bli perfekt !
Sparrisen grillar du rätt hårt, lägger på salladen och hyvlar över lite parmesan och strör över lite pinjenötter och toppar med balsamvinäger och lite flingsalt !
Klart !
Å du...köttet ska vara blodigt / rosa...vinet får gärna vara ett Amarone !
Smaklig måltid !

5 kommentarer:

  1. Och? en helt vanligt middag? ;) Super gott ser det ut! Amarone...shit vad gott...

    SvaraRadera
  2. Har du tappat blogsugen Jens? :)

    SvaraRadera
  3. JA precis ..vaaaaar är paddan

    Inga

    SvaraRadera
  4. Men va fanken Jens nu har vi läst nog om denna Weber grill :) /Kristina och lilla Walle

    SvaraRadera