grouse shooting 2013 -2

grouse shooting 2013 -2

torsdag 1 juli 2010

Ibland funderar jag på...

...om jag inte skulle liksom skriva en bok...101 olika övningar..ja,träningsupplägg för retriever alltså..kompletterat med olika recept på god mat som liksom matchar övningarna !? Det vore ju i alla fall ett nytt grepp ! Typ grundträning..matchat med kanske råbiff ? Det kan ju alla göra, kräver inte så mycket. Fortsätter med signaler och tecken lite på håll...matchar det med hemgjord pytt i panna...det kan dom flesta men den ska vara gräddstuvad ! Låter det gå ett tag och tränar liksom på med lite olika varianter på grundövningarna...samtidigt som jag har långkoken på spisen..det kan vara nåt så enkelt som dillkött..men det kan även vara en lite mer avancerad coq au vin.! Avslutar med lite golf...hårt,rakt och långt utslag..(som att koka ett ägg perfekt ) vilket motsvarar ett perfekt skick av hunden där det gäller att få den till att gå så långt och rakt som möjligt med ett minimum av kommandon, en liten chip upp på green ( som att koka färsk sparris perfekt och sedan toppa den med hyvlad parmesan,pinjenötter och hollandaisesås..) vilket motsvarar en mindre korrigeringen av riktningen, för att sedan avsluta med att putta bollen i hål ( som att gå iland med en perfekt rosa - och flamberad - oxfile med rödvinssås och egenhändigt plockade trattisar..) vilket motsvarar att man hittar apporten ! Alla blir nöjda och glada ! Nästa hund ! En liten passus bara...allt det här kräver ju naturligtvis att man jobbar med bra råvaror...det är inte utseendet som garanterar det..man måste liksom smaka sig fram...hehe... Nu hade jag ju tänkt att blogga om nåt helt annat men det här föll liksom bara på...

7 kommentarer:

  1. Lysande idé! Glöm inte backupen bara.... :-D

    SvaraRadera
  2. Jag har ju sagt det till dej flera gånger, du är en suverän skribent tillika hundtränare/instruktör. Så kan du ju laga mat också. Behöver du lite puffar kan du ju alltid försöka med Per Morberg.
    /Moder

    SvaraRadera
  3. Jo, jo. Skippa dillköttet. Nu har vi 99 övningar kvar. Jipppppy : kommer absolut tillbaka.

    SvaraRadera
  4. Dill? Näe...tyvärr! Men resten låter ju helt suveränt och framför allt tanken bakom! Ska vi behöva anlita dig BÅDE som intstruktör OCH Kock nu menar du? Ja, inte mig emot :o)
    Ses snart!
    kram
    Jill

    SvaraRadera
  5. Beställer genast ett signerat ex! Ha en fortsatt fin sommar!

    SvaraRadera
  6. En träningsbok köpte jag direkt!!! Maten kvittar :D men träningen... :)
    / Maria, Zazza & Kiwi

    SvaraRadera