grouse shooting 2013 -2

grouse shooting 2013 -2

torsdag 24 februari 2011

En lisa för själen...vår i England !

Precis kommit in efter en timmes promenad med Sofias hundar. Det var så otroligt skönt att kunna promenera omkring i 15 plusgrader,soligt och skönt ! Som gammal fältbiolog ( japp ! ) så gläds man såå mycket över att höra hur alla fåglarna sjunger febrilt...sånglärkorna som liksom hänger i skyn och drillar..man ser dom knappt men dom hörs överallt ( sånglärkan är fö. en "väderflyttare"...dom drar sig norrut allteftersom vädret tillåter och om det blir ett bakslag i det varma vädret så drar dom sig en bit söderut,dom följer liksom våren fram och tillbaks ),sädesärlorna som pilar fram ( är fö. en "datumflyttare"...dom kommer alltid samma datum på våren och härdar liksom ut även om det blir bakslag i våren ),starar,bofinkar,duvor,järnsparvar som sitter överallt och sjunger och försöker muta in ett revir där dom sedan ska locka till sig nån snygg brud för att bilda familj med...ja,ni vet hur det är liksom.. ; ) Mötte även två joggare i shorts och t-shirt...good morning ! Man blir onekligen sugen på att träna lite hund...synd bara att mina är där hemma ( tack Jill & Peter igen..). Sofia ( och jag..) har dock lite annat att göra dom närmaste dagarna..packa,städa,packa lite till,umgås med goda vänner,städa,packa...å så till helgen påbörja färden hem till kalla (dubbelsuck..)Sverige via färjan Harwich-Esbjerg och sen vidare mot Sörmland. Förstår att det känns lite kluvet för Sofia att lämna England för den här gången efter ett år här..men det får hon blogga om själv. Publicerar lite bilder från några olika jakter här i höstas...
Skyttarna på väg ut till sina pass... Två glada apportörer.. En rapphöna ligger å trycker och hoppas på att inte bli upptäckt..
Genom en av otaliga häckar för att informera en skytt om hans pass... På väg in i vagnen för transport till nästa drev...efter en stärkande kopp med buljong...eller nåt !
Rödhöns är vackra fåglar.. Sofia hittade visst en soptunna som hon tyckte stod lite slarvigt..rätta till.. Så där ja !!
Baggi har stenkoll på sina skyttar ute i sockerbetorna... ...å likaså Sofia med sin FTW Searover Day One..
Bitte bla. på väg ut för att försöka täcka av så många skyttar som möjligt...det är inget överflöd med apportörer här direkt,det är en del att försöka hålla koll på. Ordning och reda... Baggi efter en dust med en stark runner...
Här har han just kommit tillbaka efter en alldeles strålande apport - skyttarna tittade på hunden istället för att skjuta o arbetet blev sen omtalat på både mattes (kanske inte så konstigt!) och Bittes o Lisas blogg.
Över fårstängslet...förbi hela skyttelinjen efter en väldigt stark och snabbsprungen rapphöna...vid nedslaget fick han tag på löpan, följde den över vallen, forcerade stängslet en gång till och kom ikapp hönan inne i skogen. Sen samma väg tillbaks..det krävs en hel del rutin för en sån apport. Jag kunde bara luta mig tillbaks och njuta..
Vy över landskapet..fåglarna som presenterades var både höga och snabba i den starka vinden.
Skyttarna hade varit med förr och höll ett bra snitt..
Baggi koncentrerar sig..jag höll mig mest i bakgrunden och agerade viltbärare.. ; )
Lättförd och rutinerad jakthund..man behöver inte göra så mycket mer än att skicka för att sedan ta emot fågeln.
Ibland ville dock Baggi vara lite nära Sofia men på det stora hela var det inga problem att bli förd av mig. Vid någon jakt hade jag både Grim & Baggi med mig då Sofia var tvungen att stanna hemma och jobba.
Hundarna tyckte nog inte det var lika roligt att åka liten Kubota...
...som Jens tyckte ! Vi hade en alldeles egen hela dagen som vi transporterade oss i. Himla roligt var det !

1 kommentar:

  1. Där kom de!! Ja, fältbiologkunskaperna, undrar egentligen om man som förälder insåg vilken kunskap du besatt (besitter). En sak kommer jag i alla ihåg från den tiden.... att skata heter pica-pica på latin. Kör nu försiktigt hem och hälsa Sofia välkommen till fäderneslandet. Kram fr moder.

    SvaraRadera