grouse shooting 2013 -2

grouse shooting 2013 -2

tisdag 5 februari 2013

Fullspäckad helg

Det var full fart här hemma under helgen som gick - dubbla träningspass med öppen-/elithundar under lördagen, ett pass med mot öppenklass-hundar före lunch på söndagen och därefter ett gäng unghundar på eftermiddagen. Väldigt roligt såklart, men vi somnade ovaggade i söndagskväll...
 
 
 Vädret kunde inte varit bättre - några minusgrader och strålande sol hela helgen gjorde det till ett nöje att vara utomhus!

 

 
 
 
Sophia kommenderar "ut!"...
 
 
 
...och Grappa vänder om!
(Svart hund mot snö i motljus = dålig bild!) 


 
 
Efter-lunch-elithundarna lyssnar när Jens förklarar vad vi ska göra.
Från vänster: Nina o Yes, Dessie o Diego, Stina o Barack, Gerd o Silke, Terese (har glömt namnet på hunden!) och Anna. Marianne´s mössa syns precis där hon är skymd bakom Jens.   
 
 
 
Walk-up inne i skogen. Ena hunden får en markering ute på fältet...

 
...och den andra skickas därefter förbi det området till en dirigering.



Terrängbytet utgjorde inga prolblem för Diego...

 
...som höll linjen fint över diket.
 
 
Efter att hunden kommit ut på ängen gick förarna efter för att synas ordentligt om det behövdes ytterligare styrning. Stina visar föredömligt tydliga tecken!
 
 
 
Ett av målområdena (blint, såklart!) var holmen med björkar på, avståndet är runt 100 m.
 
 
 

Därefter gick vi vidare in i den glesa tallskogen. Att arbeta med sin hund i skog är inte helt enkelt eftersom sikten är så mycket sämre. Nyttigt o roligt!
 
 
 
Lisa blåser stopp...
 
 
...och Frasse stannar lydigt.

 
Träningsgrejor i vårsol.


Vi hade oxå världspremiär för en kontinuerlig kurs i Himmelsända - den första träffen för unghundsgrupp 3 (jodå, det finns en logisk förklaring även om det låter konstigt att börja med grupp 3!).
Ett bra gäng som det ska bli roligt att få följa under några månader. Från vänster (förutom Jens): Ywonne o Henna, Gun o Jade, Noomi o Ferrari, Marina o Fokus, Eva o Wilson samt Malin o Malte.
 
Grunder, grunder, grunder - vi riktade in oss på följsamhet, stadga, fotgående och sök denna första träff. Det blev mkt prat o diskussioner och inte särskilt många apporter, allt var väldigt lugnt o kontrollerat vilket vi tycker är viktigt när det gäller unga/oerfarna hundar som inte är vana att arbeta i grupp.
 
 
 
Fotgående efter skytt, tomskott framåt och därefter skick bakåt mot utlagd dummy...
 


...förbi de övriga ekipagen i gruppen. En lagom avslutning på ett trevligt första kurstillfälle!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar