grouse shooting 2013 -2

grouse shooting 2013 -2

måndag 5 april 2010

Besök på kennel Brindlebay/Birdsgreen

Påskhelgen inleddes med ett besök hos Mike Tallamy och Sarah Gadd och deras respektive kennel. Det visade sig ligga ganska nära där Sofia bor så vi tog helt enkelt den publika "Foothpath" dit...eller nä...den här tar vi ju varje söndag när vi ska till kyrkan...

Nåväl, vi tog bilen dit och den engelska landsbygden är...

som sammet för...

den småländska själen ! Inte så mycket mörka skogar, alltså !

Den nybyggda och för hundar helt anpassade ljusa, fräscha kennelanläggningen var imponerande. Rent, snyggt och helt luktfritt. Och ja...det var helt tyst när man kom in - även som en total främling.

Var sak på sin plats, dvs varje hund har sin egen box.

Där det inte var hundboxar förvarades hundträningsutrustningen och det var likadant där...var sak på sin plats!
Om jag blev imponerad ? Ja, mycket men det här var inte byggt för att imponera på besökare, det var byggt för att underlätta hundhållning och hundträning.
När valparna blir lite för stökiga så sätter man helt enkelt tvångströja på dom... ...och det kanske inte alltid faller i god jord hos dom små kräken... men med svensk expertis så finner dom sig...eller inte ! Valpen var en "swimmer" och behövde lite stöd för att resa sig och komma upp på benen. Sofia har ibland den förmågan... ; ) Dom här ser man överallt och det är faktiskt lite bra...det finns gott om skyltade promenadvägar ! Den här gick rakt igenom Sarahs och Mikes gårdsplan. Rasthagen... Å den här lilla krabaten är till salu... (e. FTW Brindlebay Butler u. Millbuies Betty Boo (e. FTCH Mansengreen Diesel of Birdsgreen)) Ta med mig !! Nehej du, lilla vännen...blondiner i all ära men jag föredrar dom svarta ! Skulle möjligtvis vara en "foxred" då.... Men Jens...snäälla !?
.
.
PS: Undrar ni var Mike var? Efter det oundvikliga teet ägnade han sig åt att plantera rosor i den exemplariskt skötta trädgården...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar